Agenda


Korendag Monnikendam - kerkMet veel enthousiasme hebben we een aantal jaren achtereen ook deelgenomen aan korenfestivals: Middelburg VÓLkoren, eenmaal afgewisseld met Amusing Hengelo. In 2020 kozen we voor de 25e Korendag op 13 juni in Monnickendam. Maar ook dat evenement kon niet doorgaan, terwijl we ons zo verheugd hadden op deze nieuwe, voor de meesten van ons onbekende, omgeving. Ook dit jaar is de korendag in Monnickendam afgelast omdat de meeste koren niet kunnen repeteren en omdat het einde van de pandemie nog niet in zicht is. Desondanks laten de Monnickendammers zich duidelijk niet uit het veld slaan, want voor 21 mei 2022 hebben ze de korendag alweer op de agenda gezet. Dus toch nog iets om naar uit te zien!

Nu we noodgedwongen onze repetities – die we nog een tijdje met halve bezetting en op veilige onderlinge afstand konden laten doorgaan – voorlopig hebben moeten staken, is er zelfs geen concert meer om concreet naar uit te zien. Het hoogtepunt van het jaar vormde steeds ons herfstconcert in oktober, dat altijd plaatsvond in de voor onze uitvoeringen zo geschikte Kruisruimte in het Eindhovense stadsdeel Tongelre.

Eens in de week zien we elkaar op videomeetings, die om de week ingevuld worden met live colleges muziekgeschiedenis door onze dirigent Jan Maas. Uiteraard geen compensatie voor onze repetities, maar we worden ons meer bewust van wat we zingen en daardoor zal, zo hopen we althans, er nog meer diepgang komen in onze uitvoeringen.

Noach met de duif die terugkeert (mozaïek in San Marco-basiliek, Venetië, 13e eeuw)

We houden de moed erin en ondertussen wachten we op de terugkeer van de duif, uit een van onze liederen over de Ark van Noach, met a sprig of hope and joy (een takje als teken van hoop en blijdschap): de vaccinaties. Want wanneer die echt op stoom komen, zouden we half juni weer kunnen repeteren.

Ondanks alle tegenslag streven we ernaar, nog dit jaar een concert te geven. Het zal geen “groot” concert worden zoals we gewend zijn, maar we willen ons weer laten horen. Er is een alternatief programma in de maak dat we relatief snel kunnen instuderen. En zodra we meer weten, melden we ons weer.