Agenda


V O O R J A A R S C O N C E R T    

Op 15 april treden we op met een voorjaarsconcert met als thema:

                                           “DE VIER SEIZOENEN”. 

Het wordt een uitgebreider concert met werken van bekende componisten zoals Johannes Brahms, Gustav Holst, en Paul Hindemith, maar ook van componisten, waar je misschien niet meteen aan denkt, zoals Nils Lindberg, Gerhard Grimpe, Wilhelm Stenhammar, Ernest Moeran, en Vic Nees. Die laatste componist is ook meteen de meest recente. Hij overleed in 2013. Terwijl de sterfdatum van William Byrd van wie we ook een werk uitvoeren, bijna vier eeuwen terug ligt. Kortom een gevarieerd concert met afwisselende en soms ook verrassende muziek gespreid over een grote tijdspanne. Ter afwisseling brengen we daarnaast een aantal Nederlandse gedichten.

Het concert vindt plaats op zaterdag 15 april om 20.00 uur in de intieme ruimte van de Remonstrantse Kerk van architect ir G. Treep. 

Adres: Dommelhoefstraat 1a, 5613 EL  Eindhoven

Bestel hier kaarten !

.

.

.

Najaarsconcert

Schootsekerk, Schootsestraat 47, EindhovenOp zaterdag 15 oktober 2022 gaf Kamerkoor Allegrezza een najaarsconcert. Het thema van het concert is: De vier seizoenen. Het wordt een dubbelconcert samen met instrumentaal ensemble Duodecima o.l.v. Jacqueline Wezenberg.

U kunt zaterdagavond kaartjes aan de kassa kopen, het bestellen van kaartjes via de website is niet meer mogelijk gezien de beperkte tijd tot het concert.

.


De uitvoering is in de
Schootsekerk, Schootsestraat 47, 5616 RB Eindhoven.

In de zaal is plaats voor ruim 250 mensen. Bezoekers kunnen parkeren langs de weg; let op: dit is tot 21:00 uur betaald parkeren.

Een uitvoering in de Schootsekerk maakt het concert voor ons extra bijzonder. Deze kerk is een juweeltje, gebouwd in 1934 in de stijl van de Amsterdamse school. Aan de buitenzijde trekt de geoxideerde koperen torenspits de aandacht. Maar ook de details in het interieur zijn zo veel mogelijk bewaard gebleven. Bovenal is Allegrezza blij met de goede akoestiek.

<– –>

 

Terugblik

Met blijdschap geven wij kennis, dat we op zaterdag 20 november 2021 een concert hebben gegeven in de concertzaal van het CKE Eindhoven. Het klinkt als een geboorteaankondiging, maar we voelen ons als herboren na de heftige coronatijd, waarin we onze repetities moesten staken en er geen concert te plannen was.

De boreling, Allegrezza, is op 16 november jl. vijf jaar geworden. Reden voor een lustrumconcert met een terugblik. We hebben een selectie van liederen uit de afgelopen jaren gezongen. Naast deze oude bekenden brachten we nieuw materiaal dat we tussen de coronalockdowns door hebben ingestudeerd.

 

Vol enthousiasme pakken we de draad weer op. Met creativiteit zullen we eventuele nieuwe coronaverwikkelingen prima doorkomen. Op naar het volgende lustrum!