Over ons


Twee koren in één: we beseffen het al bijna niet meer. Met vereende krachten hebben we in 2016 onder de muzikale leiding van Hubert Koniuszek een eenheid gesmeed van Alauda Vocalis en Ensuite. En dat proces verdiept zich nog steeds. Het besef van twee bloedgroepen is er al nauwelijks meer, de saamhorigheid en de betrokkenheid zijn groter dan ooit. De repetities zijn pittig, maar ook altijd plezierig en ontspannen. De leden inspireren elkaar en voelen zich uitgedaagd aan hun persoonlijke groei te werken. In de pauze en na afloop van de repetities worden de ervaringen in het repetitielokaal onder het genot van een drankje nog eens doorgenomen en worden ook de persoonlijke wederwaardigheden uitgewisseld. Let op: de repetities vinden sinds 9 juni 2020 plaats in wijkcentrum Heidehonk, Noordzeelaan 35, 5628 KP Eindhoven.

– – – >>> Koorleden

Het bestuur van Allegrezza bestaat in deze eerste fase van de officiële fusie nog uit de oorspronkelijke bestuursleden van de twee koren. Het is de bedoeling dat in maart 2018 een nieuw bestuur wordt gekozen.

– – – >>> Bestuur

Met pijn in het hart hebben we eind 2016 afscheid moeten nemen van de dirigent van ons Projectkoor, Hubert Koniuszek. Hij wilde nog eenmaal toegeven aan zijn roeping om zich aan oude muziek te wijden. We mogen wel zeggen dat we in Jan Maas een waardig opvolger hebben gevonden: uiterst kundig in alle opzichten, uiterst plezierig ook in zijn stijl van repeteren, zeer betrokken.

– – – >>> Dirigent